

אודות ועד השכונות הירוקות







ועד השכונה הירוקה - אודות
ועד השכונה הירוקה מורכב מקבוצת מתנדבים פעילה ואכפתית התורמים מזמנם ומהידע שלהם ומעוניינים לפעול כל השנה למען שמירה על איכות חיים טובה וקהילה פעילה בשכונה.
עבודת ועד השכונה מתבצעת תוך שיתוף פעולה עם המחלקות השונות בעיריה, עם המנהל הקהילתי ועם קבוצת מתנדבים גדולה נוספת שהסכימו לסייע לפעילויות הועד סביב נושא או אירוע ספציפי.
כחברי ועד פעילים ומעורים המשתתפים בישיבות עיריה , יוזמים סיורים בשכונה עם נציגי ציבור ועובדי עיריה ומתעדכנים בתכניות הנוגעות לשכונה אחד מהתפקידים החשובים של חברי הועד הוא להתריע כאשר החלטות עיריה עשויות לפגוע באיכות החיים ובשירותים לתושבי השכונה ,לפעול להעלת המודעות של התושבים וכמובן לפעול לתיקון המצב.
חשוב לציין כי ועד שכונה לא בא להחליף את העירייה או לקבל החלטות עבורה או עבור תושבי השכונה אלא, להמליץ בצורה מושכלת בפני הגורמים בעירייה על פתרונות, מתוך שיתוף פעולה פורה ושקיפות.
לוועד השכונה לא ניתנה בחוק סמכות להחליט במקום העירייה אך בהחלט, מצופה ממנו לייעץ, להציף רעיונות, להצביע על צרכים ולפעול לקידום השכונה ואיכות חיי התושבים.
הקשר עם התושבים
בכדי לשמור על קשר עם תושבי השכונה ולייצגו נאמנה ועד השכונה פועל במספר ערוצים:
-
אתר אינטרנט :ועד השכונות הירוקות כפר סבא
-
דף פייסבוק: 'ועד השכונות הירוקות כפ"ס' בו ניתן להתעדכן בשוטף ולהגיב על פוסטים
-
כתובת אימייל לפניה אישית של תושבים: vaad80@gmail.com
-
ניוזלטר –מאגר תושבים המעוניינים לקבל דיוור לאימייל . ערוץ זה מאפשר לתושבים להיות בקשר הדוק יותר עם הוועד ולוודא שהתושב יעודכן בכל הפעילויות והעדכונים והנעשה בשכונה. ניוזלטר מופץ לתושבים 1-2 פעמים בחודש. להרשמה לחץ כאן
-
קבוצות whatsup שונות כגון וועדי הורים, מתנדבים לתרבות בירוקה, גינת הכלבים ועוד
-
סקרים ממוחשבים – מדי פעם ועד השכונה מבצע סקר/שאלון או שאילתא בנושא שדורש את הצבעת התושבים . השאלונים משותפים בכל האמצעים המפורטים מעלה
מבנה הוועדים
ועד השכונה עובד במתכונת של צוותי עבודה על פי נושאים קבועים ולעיתים על פי הצורך מוקמים צוותי עבודה זמניים לפרוייקט מסויים. אחת לריבעון ועד השכונה מפרסם סיכום ריבעוני של כל צוות ונושא. להלן הגדרת הנושאים והחברים בוועד השותפים בצוותי העבודה. לכל צוות עבודה נבחר ראש קבוצה שיהיה אחראי על ריכוז הפעילות באותו הנושא.
חברי ועד 80 – צוותי עבודה קבועים
יו"ר - לאה מנסור
מ"מ יו"ר - טלי להב
קשרי תושבים - לאה מנסור (ראש תחום), טלי להב, ניב גרנות, בת אל יוסף רביד.
גינון ופיתוח סביבתי - טלי להב (ראש תחום) ענת שטייגמן, פנינה בן גל, בת אל יוסף רביד.
תחבורה, תנועה ובטיחות - דוד כהן (ראש תחום), פדרו בטשטיין , מיקי מנור, אילן ערמון.
חינוך - לאה מנסור (ראש תחום)
תרבות, קהילה וספורט - גילת רומנו הרפז (ראש תחום ילדים), אסף עוז (ראש תחום מבוגרים ונוער),
נורית חדד.
בטחון - מיקי מנור (ראש תחום)
איכות הסביבה וקיימות - תמיר ברנשטיין (ראש תחום קיימות), מיכל רם, פנינה בן גל, אסי יוסף (ועד 60), נטע בת קסול (ועד 60)
צוותי עבודה/פעולה לנושאים:
צוות חירום שכונתי (צח"ש)- טלי להב(ראש צוות) , מיקי מנור, דוד כהן
סיירת השכונות המערביות כפר סבא –דורון בלדיגר (מפקד הסיירת), מיקי מנור (נציג הוועד)
צוות פעולה להסרת מפגעי הריח ממפעל בראון – מיכל רם (נציגת הועד)
צוות פעולה לעצירת תכנית פיתוח מערב השכונה עד למתן פיתרון תחבורתי - פדרו בטשטיין (נציג הועד)
חברי ועד שכונת הזמר העיברי – צוותי עבודה קבועים
יו"ר - משה פרוטר
תשתיות - שליו יצחק (ראש תחום), חנן שמילוביץ, אפי גיל.
גינון - ערן ורנר (ראש תחום), סיגל אמיר, משה פרוטר.
חינוך ותרבות - חנן שמילוביץ (ראש תחום), סיגל, משה פרוטר.
תחבורה - גיא פאר (ראש תחום), ערן ורנר.
ביטחון - אדר ארד (ראש תחום).
תקשורת - דנה לירם-קליבנוב (ראש תחום).
מטרות ועד השכונה
1. לפעול לניהול תקין של ענייני השכונה ותושביה ולקדם פתרונות איכותיים לשכונה.
2. לאסוף מידע , למפות את המפגעים ואת הבעיות ולהגדיר את צרכי השכונה.
3. להכין תוכניות עבודה לפי נושאים, לעבודה עם המחלקות הרלוונטיות בעירייה ובחברה הכלכלית.
4. להגביר את מעורבותו והשתתפותו של הוועד בתהליך קבלת החלטות ובקביעת סדרי קדימויות אצל כל הגורמים המוניציפליים, בנושאים הנוגעים לרווחתם של התושבים והשכונה.
5. לקיים זרימה דו-סטרית של מידע בין התושבים לבין העירייה.
6. ליזום פעילויות תרבותיות בקהילה , להגביר את הקשר בין גני הילדים, בתי הספר והנהגת ההורים , תנועות הנוער והקהילה.
7. לפעול למען שיפור איכות החיים בשכונה, כולל ייזום פעילויות בשיתוף תושבי השכונה והרשות, לרווחת התושבים.
8. לעודד התנדבות התושבים לפעילות התנדבותית בקהילה (כגון: שיטור קהילתי, תרומת שעות הדרכה, חוגי ספורט וכד').
בחירות ומבנה לוועד השכונה
הבחירות לוועד השכונה תהינה מפוצלת לכל שכונה וכל הנכתב למטה אמור לכל שכונה כאשר יו"ר הם משותפים והפעילות המשותפת תעשה בין הקבוצות לפי תחום עיסוקם
ועד השכונה נבחר מתוך ועל ידי תושבי השכונה. פעילות הוועד תהיה מחולקת למספר קבוצות עבודה בכדי לייעל ולמקד כמידת האפשר את העבודה לצוות פעולה מומחה בתחומו. חלוקת התחומים הינה נכון לכתיבת מסמך זה ולכן ייתכנו בה שינויים/תוספות/מיזוגים על פי התפתחות השכונה:
-
יו"ר (אחד מאנשי הועד הנבחרים ישמש כמ"מ יו"ר הועד בעת היעדרותו)
-
2-4 אנשים בתחום פיתוח סביבתי
-
2-4 אנשים בתחום תחבורה, תנועה ובטיחות
-
2-4 אנשים בתחום החינוך, תרבות, קהילה וספורט
-
2-4 אנשים בתחום בטחון ומשמר השכונה
-
2-4 אנשים בתחום קשרי תושבים, מדיה תקשורתית (אימיילים, פייסבוק וכד')
הוועד יהיה מוסמך להיעזר בגורמי מקצוע שונים מתושבי השכונה שיתנדבו לתרום מזמנם ומהידע בתחומם ובהכשרתם לכל אחד מצוותי הפעולה השונים. לדוגמא: בנושא פיתוח סביבתי שימוש בייעוץ של מהנדסי ערים ופיתוח נוף, בנושא תחבורה, יועצי תעבורה ועוד.
תקנון וקוד אתי
פעילותם של חברי הוועד מבוצעת על פי תקנון שנכתב על מנת להגדיר את מטרתו של ועד השכונות הירוקות כפר סבא, להציג את המבנה עקרוני שלו ואת הקווים המנחים לאופן בחירתו, אחריותו ותפקידו של חבר בוועד. בשל העובדה שחברות בוועד בסיסה בהתנדבות. ראוי כי להתנדבות זו יוגדרו, תחומי אחריות, צורת עבודה עם התושבים והגופים המוניציפליים עימם הוועד נמצא בקשרי פעילות. וכי הגדרות תהיינה ברורות לכל מתנדב המצטרף לוועד ומחייבות אותו מיד עם הכניסה לתפקיד לקיים נוהל עבודה תקין , ישר ושקוף בינו לבין שאר נציגי הועד ועם תושבי הקהילה למענם הוא פועל. לפרטים נוספים להלן התקנון המפורט.
ועד השכונות הירוקות- ההתחלה...
בסוף חודש יוני 2009 , ביוזמת מספר תושבים נערך מפגש תושבים ראשון והוקם ועד לשכונת 80 ובמקביל ועד לשכונת 60. חברי הועד פתחו מיד בפעילות נמרצת אל מול גורמי העירייה. החלה בניית מאגר כתובות דוא"ל של תושבים והכנת תוכנית עבודה. במהלך הזמן התחלפו חברי הועד והוחלט על עבודה משותפת של וועדי השכונות במרבית הנושאים . בעקבות גידול האוכלוסייה והמתנדבים הוקמו וועדות משנה בנושאים ייעודיים. הוועד המשותף אירגן את כנס התושבים הראשון שגרם לעירייה לשנות את התייחסותה לתושבי השכונה ולהתחיל בהליכי עבודה משותפת. בין השאר הצליחו הוועדים לשנות את תוכנית היער לתוכנית פארק, שינוי תוכנית הגינון ברחבי השכונות, שדרוג מתקני השעשועים ולארגן אירועי תרבות מגוונים.
הקמתו של ועד שכונה הינו אינטרס משותף של כלל תושבי השכונות הירוקות. ועד יכול לסייע לקהילה אותה הוא מייצג, בריכוז כלל הצרכים, ניתוח והבניה של צרכים פרטניים לכלל נקודות מרכזיות ועקרוניות המצריכות פתרון הולם. הוועד יכול לעזור במציאת פתרונות בדרך של שיתוף פעולה באורח שוטף ובתקופות של משבר עם התושבים והגורמים המוניציפליים השונים. ועד השכונות מהווה חוליה נבחרת ומייצגת, המקשרת בין התושבים לבין המוסדות המוניציפליים כגון העירייה, החברה הכלכלית ועוד. מטרתו של הוועד לפעול בנושאים כללים הנוגעים לתושבים בשכונה
האתר עוצב בשיתוף WeDesign