מענה לשאלון ועד השכונה הירוקה - יובל לוי
- ועד השכונה הירוקה
- 4 באוק׳ 2018
- זמן קריאה 7 דקות
להלן התשובות של יובל לוי לשאלון ועד השכונה הירוקה. את התשובות של יתר המתמודדים אפשר למצוא כאן.

1. מהי עמדתך לגבי מתווה החינוך בעיר שהציג אגף החינוך? מהם הנושאים המקובלים עליך ומה מחייב בדיקה נוספת? איך תפעל/י לשיפור מערכת החינוך בעיר על כל רבדיה ומהם סדרי העדיפויות שעליהם תשים דגש במידה ותבחר/י ?
אמרתי בעבר ואומר גם עכשיו: אבנה חטיבות ביניים חדשות עם פיזור ברחבי . בשכונה הירוקה יש לבנות חטיבת ביניים, אין כל שאלה בעניין. את האינטגרציה נשמר באופן אזורי. לא ניתן לשלם את המחיר הכבד של הסעת מאות ואף אלפי תלמידים מידי יום למרכז העיר, בעיר שגם ככה סובלת מפקקים בלתי נסבלים. את מוסדות החינוך העל יסודיים במרכז העיר נשפץ באופן מקיף. הבטחתי להקצות לכך 50 מיליון שקלים בשנה.
לצד התוכנית האסטרטגית יש להשלים תוכנית אב לחידוש ושיפוץ מוסדות החינוך בעיר. מדובר בהזנחה של שנים.
נחדש את המבנים, נשלב חללי למידה חווייתיים בהתאם לייחודיות של בתי הספר.
נפעל להכנסת תוכניות לימודים מגוונות אשר יכינו את תלמידנו למקצועות המחר. נשלב תוכניות לימודים נוספות בחטיבות הביניים וניתן דגש על אנגלית מדוברת ברמה גבוהה.
האופן שבו הוצגה התוכנית יצר פילוג מיותר בעיר בין תושבי הירוקה למרכז העיר. נפעל לשקם השיתוף עם הנהגת ההורים ולהפוך את כפר סבא לעיר מובילה בחינוך.
בנובמבר 2017 הגשתי הצעה לסדר לבניה של חטיבה ותיכון בשכונה הירוקה (ראה כאן)
בחודש מרץ 2018 העליתי הצעה לסדר לשינוי שיטת הרישום לחטיבות הביניים ומעבר לרישום אזורי (ראה כאן)
בחודש מאי 2018 הצעתי לגנוז את התוכנית האסטרטגית היות שלא היה נכון להעלות אותה לאישור ערב בחירות לראשות העיר, ולאור האופן שבו הובאה לאישור ללא דיון בועדת החינוך ומועצת העיר. (ראה כאן)
2. האם את/ה סבורה שיש להשאיר את תחום הגנים פרטיים (ילדים עד גיל 3) ללא פיקוח של העירייה? אם יש בדעתך להחיל פיקוח נשמח לדעת מה התוכניות
פיקוח על מסגרות חינוך בכל גיל הוא מובן מאליו. יש לפקח על המסגרות הפרטיות ומעונות היום באמצעות חקיקה, לדאוג ולוודא שילדינו חסרי הישע יהיו בידיים טובות. כמו כן יש לבחון היטב את כח האדם לפני כניסתו לתפקיד, לוודא יכולת מוכחת לעבודה עם ילדים, ובד בבד לדאוג לעובדים אלו לתנאי עבודה הולמים בכדי למנוע אסונות.
בחודש יולי השנה הבאתי למועצת העיר הצעת החלטה לניסוח אמנה עירונית לפיקוח על הגנים הפרטיים. ההצעה כללה שלושה מרכיבים: בדיקות רקע ופיקוח כתנאי לקבלת רישיון עסק, עידוד פיקוח במעגל סגור והגדלה משמעותית של רשת המעונות העירונית "ילדות בכפר". (ראה/י כאן)
3. מהי עמדתך לגבי מתווה הצהרונים לגיל הרך , שעות הפעילות והרכב הצוות? איך תפעל לשיפור המצב הקיים כיום כדי שההורים לילדים בגיל הרך יוכלו לסמוך על המערכת? אנא התייחס בתשובתך גם לצהרוני החינוך המיוחד
נושא החינוך הוא מהחשובים בעיניי ובעיני סיעת תפו"ח.
לפני עשור ייסדתי ביחד עם חברתי שלי עמרמי ז"ל ועם 600 אמהות עובדות, את תכנית היול"א, יום לימודים ארוך, עד השעה 17:00. הדרך לא היתה קלה. הפעלנו לחצים מתמשכים ויצאנו לדרך. מאז סיעת תפוח מלווה באופן שוטף את גני היול״א ועמדה על המשמר בכל ניסיון לפגוע בתנאים, לקצץ סייעות, להעלות את תשלומי ההורים ועוד.
נושא גני היולא עלה לדיון באופן תדיר בישיבות המועצה בשנים האחרונות. טובת הילדים היא מובילת הדרך, ואין לחסוך בכך.
החינוך הוא העתיד של כפר סבא ומתוך רצון להוות מודל חינוכי, אני אקצה את מירב המשאבים למערכת החינוך בעיר תוך השקעה בתלמידים ובצוות החינוכי. הגן הוא חלק אינטגרלי ממערכת החינוך וכך גם גני היולא. צוותי הצהריים צריכים להיות מוכשרים, להעביר תוכניות חינוכיות
תוך שילוב עם חוגי העשרה בנוסף לחוגי המוסיקה המתקיימים כיום בגנים. נפעל להכנסת תוכניות וחוגים איכותיים לגני הילדים בשעות הצהרון.
לגבי החינוך המיוחד. אוכלוסיה זו זקוקה יותר מכל לתקנים של כוח אדם. לצערי, לא אחת מקצצים בחינוך המיוחד וזעקתם אינה נשמעת. גני החינוך המיוחד בעיר מלאים כולם מעבר לתקן.
בחודש דצמבר, לאחר שנודע לי על ביטול תקנים של סייעות בחינוך המיוחד הגשתי הצעה להחזיר את תקן הסייעת השנייה בחינוך המיוחד, וחשוב מכך, לתכנן את בניית הגנים כך שלא נצטרך למלא אותם בעד %30 מעבר לתקן כדבר שבשגרה. (ראה/י כאן)
4. מהי עמדתך בנוגע לשיטת האינטגרציה של תלמידים בחטיבות הביניים ? ו\האם יש לך העדפה בין החלופה של ריכוז החטיבות במרכז העיר לעומת ביזורם בשכונות השונות ללא קשר לנושא האינטגרציה?
5. תושבי כפר סבא בכלל והשכונות הירוקות בפרט אוהבים חיות מחמד בשכונות הירוקות בלבד למאות משפחות יש חיות מחמד. גינות כלבים ומרחבים לשחרור כלבים במרחק הליכה קצר מהבית הוא הכרח בדומה לצורך בגני שעשועים לילדים בקרבת הבית, קיים מחסור בגינות כלבים ברחבי העיר, הגינות קטנות מדי ולא מאפשרות לכלבים לרוץ ולפרוק מתחים והתכנון שלהן לוקה בחסר. לאחרונה נודע כי תקציב עיקור וסירוס חתולים גם הוא קוצץ דבר שעשוי לגרום לעליה בכמות חתולי הרחוב. נשמח לשמוע מה עמדתך בנושא?
חובתנו לדאוג לא רק לתושבים, אלא גם לבעלי החיים שלנו. הם ידידנו, חלק בלתי נפרד מחיינו, ואנו חבים להם חיים טובים. יחד עם ראש מטה הנשים שלנו, ליאת עיואן, פגשתי פעילים בתחום, במטרה ללמוד את הנושא ולהבין את הצרכים. אנו מגבשים תוכנית פעילות עירונית שתיתן פתרונות לחיות המחמד ולבעליהן. בין הפעילויות - ימי אימוץ בפארקים, פינות האכלה לחתולים, הרחבת הגינות לכלבים, אספקת אביזרים לשמירת נקיון הרחובות ועוד. כראש העיר אפעל על מנת שגם לבעלי החיים יהיה מענה ראוי בעיר כפר סבא.
6. בשכונות הירוקות תוכנן תקן של 1.5 מקומות חניה ליח"ד אשר אינו תואם את כמות הגדולה של המכוניות ,אורחים אשר מגיעים לפארק ומסחר בשכונה . מאידך רמת השירות של התחבורה הציבורית בשכונה אינה מאפשרת להסתמך עליה גם מבחינת תדירות, קווי לילה, פעילות בשבת וחיבור למרכז במינימום תחלופה, חיבור לשבילי אופניים עם מרכז העיר. במצב שנוצר קיימת בעיית חניה קבועה שתלך ותחריף ככל שכמות בני הנוער בשכונה תגדל.
א. איך לדעתך אפשר לייעל את התחבורה הציבורית ואת הנגישות של השכונות המרוחקות והחדשות כגון השכונה הירוקה ושכונת האוניברסיטה מבלי להגדיל את העומסים בכבישים הפנימיים של השכונות?
ב. אילו פיתרונות מיידים אתה מציע להגדלת מקומות החניה לתושבי השכונה?
תכנון החניות הן בשכונה הירוקה והן בשכונות נוספות בעיר חייב להשתנות.
אין זה סוד שתכנון השכונה הירוקה לא הביא בחשבון שהתושבים ימשיכו להשתמש בכלי רכב פרטיים כל עוד אין תחבורה ציבורית נאותה שתיתן להם פתרון הולם. המצב כיום בלתי נסבל, והוא יילך ויחמיר ללא פתרון מיידי. כיום רוב המשפחות מחזיקות שני כלי רכב, כאשר בעתיד הלא רחוק ילדיהם הבוגרים יחזיקו אף הם רכב.
התכנית שלי היא לפתח מקומות חניה נוספים שיתנו מענה הולם לצרכי התושבים, ובכלל זה לאורחיהם כפועל יוצא מזה, עם כניסתי לתפקיד ראש העיר בכוונתי להפסיק את המצב האבסורד שמצד אחד העירייה לא דואגת לפתח מקומות חניה נוספים, ומנגד שולחת את פקחי העירייה לחלק דוחות.
מקומות חניה נוספים בשכונה הירוקה ניתן להשיג על ידי שימוש בשצ"פ הקיימים ובחלק מהרחובות על ידי מעבר לחניה אלכסונית.
7. מה בכוונתך לעשות עם עומסי התנועה ביציאות ובכניסות לשכונה בשעות השיא ? ומה עמדתך בנוגע להוספת יציאות לעיר כגון התחברות לכביש הרוחב הצפוני 541?
התכנית שלי לפתרון בעיות התחבורה בעיר, חלק מתכנית ״כפר סבא 2028״, אותה בניתי יחד עם מומחים לתכנון עירוני ולחיי קהילה, מראה נקודות לעיר מודרנית וחכמה. התכנית מסתמכת על פיזור העומס ממרכז העיר לכבישים המהירים, וגם נותנת פתרון לכניסות והיציאות מכפר סבא. במסגרת התכנית אפעל כראש עיר מול משרד התחבורה לקידום כביש 541. זאת גם כתנאי להקמת אלפי יח"ד בכפר סבא צפון בסמוך למושב צופית.
לא פחות חשוב, יש בתכנית פתרונות לאיכות החיים בעיר בכלל ובליבה בפרט.
אני מזמין את כל המעוניין להגיע למטה הבחירות שלי בסמוך ל"חצר השוק" ולקבל הסבר מפורט.
8. מהי עמדתך בנוגע לשמירה על ערכי הטבע, המורשת ובמיוחד על האילנות בכפר סבא? נא התייחסותך לשמירה על גן מנשה הנמצא בשכונה הירוקה ואכיפת ההסכם עם הבעלים לשמירה על הגן ופתיחתו לציבור כל ימות השבוע. האם תחת ניהולך תכניס נהלים ושיטות אכיפה אשר יגנו על האילנות ואתרים לשימור מפני בעלי אינטרסים?
ישבתי בועדה לאיכות הסביבה בה דנו בעניין שימור ושיקום יער אוסישקין וגן מנשה באזור השכונה הירוקה 80. בני נוער הכינו תוכנית מעניינת לשימו, בה ביקשתי להיות מעורב. בזכות הגב' שרונה לימן למדתי היטב את הנושא, ובעיקר את ההזנחה הקשה בשנים האחרונות.
לעניין כריתת יער אוסישקין; ,עוד בטרם התקבלה ההחלטה בבית המשפט, הצעתי בניית רמפה במיקום סמוך וזאת ללא פגיעה בעצים. לצערי הרב הסתבר בבית המשפט כי ראש העיר המכהן, מר צביקה צרפתי, חתם זה מכבר על הסכמתו לכריתת העצים.
לענין כריתת הברושים בשדרת הברושים היפייפיה בשכונה הירוקה, נעשו מחטפים תכנוניים לפני שנים רבות.
לעניין גן מנשה - לפי תב"ע כס/1/80/א, גן מנשה הינו גן פרטי אשר עפ"י הסכם עם העירייה מיועד להיות פתוח לציבור לפחות 50 שעות בשבוע בממוצע שנתי, מה שלא קורה בפועל. כראש עיר אפעל לאכיפת ההסכם בטרם אאפשר לבעלי הקרקע לממש בניה במקום בהתאם לתב"ע.
9. כיצד תפעל/י לשמירה על איכות הסביבה ומפגעי זיהום אוויר וריח הנפלטים ממפעלים מזהמים כגון מפעל בראון הצמודים לשכונות מגורים ?
אני מחויב אישית לשמירה על בריאותם של כל ילדי העיר, למנוע זיהום אויר והרעלה כימית במיוחד במוסדות החינוך.הייתי ממובילי המאבק בעניין הזיהום בבית ספר גולדה. אני עוקב מקרוב אחר תוצאות בדיקות ניטור האויר, לרבות הפורמלדהיד
שנערכות בשכונה הירוקה, כמו גם אחר תוצאות הניטור של האויר בשכונות במזרח העיר שסובלות אף הן מזיהום אויר ממפעלים וממזהמים סביבתיים.
ככלל אינני מסכים להקמת מוסדות חינוך בקירבת מזהמים כגון מפעלים, כבישים בינעירוניים ואנטנות סלולריות.
אני מודע לכך שתוצאות הניטור החדשות בבי"ס לאה גולדברג הראו ירידה ברמת הפורמלדהיד לרמה בלתי מסוכנת, אך יחד עם זאת אני לא מתכוון להסתמך רק על בדיקות אלו. ממידע שקיבלתי המפעל השתמש בחומר פורמלין בתהליך היצור, ומבלי לקבוע כרגע באם זיהום האויר פורמלדהיד מגיע ממפעל בר און, אני אדרוש ואוודא שהמפעל לא עבר לשימוש בחומרים אחרים/ תחליפיים שיש להם אפקט הגורם לתחלואה ושאינם מנוטרים.
המפעלים המטרידים והמזהמים מוסיפים לפעול בסמיכות לבתי מגורים, גנים ובתי ספר.
יתרה מכך, לדעתי, גם מבלי שיוכח הקשר למפעל, אני סבור שזיהום האויר בריח שהינו מטרד לכל דבר ועניין חייב להיפסק, ועל כן אני ממשיך לקרוא לסגור את מפעלי בר-און וקניאל לאלתר.
כידוע, מפעל קניאל מחזיק ברשיון לאחזקת חומרים מסוכנים שאינם ידועים לנו, אשר ניתן לו לצמיתות, וללא כל שיתוף של הציבור המתגורר בסמוך.
גילוי רמות חריגות של חומרים מסרטנים באוויר המסכנים בריאות וחיים, ליד בתי ספר וגנים רבים, אינו יכול לעבור לסדר היום. עצוב לתושבי השכונה הירוקה, אשר כל תלונותיהם הבלתי פוסקות על ריחות, נפלו על אוזניים ערלות.
אין מקום לפעילות מפעלים מטרידים או מזהמים בלב שכונת מגורים.
יש להפסיק את עבודתם לאלתר. כשאבחר לראשות העיר, אסלק מפעלים אלו גם לפני הוכחת זיהום, אלא אך ורק בשל היותם מטרידים! .
מזהמי הסביבה לצערי לא מסכמים רק בחלקיקים באויר אא מגיעים גם מקרינה סולארית מאנטנות הוצבו בסביבת מוסדות החינוך. גם בנושא זה בכוונתי לפעול לטובת בריאות ילדינו ע"י צמצום מקורות הקרינה, הגנה על מרחבי השהייה של הילדים מפני קרינה, ניטור הקרינה במקומות המועדים וכד'.
קשה לקבל את המציאות ששכונה נבנית סביב מפעלים ואנטנות, משהו התבלבל בסדרי העדיפויות.
לאחרונה הקמתי צוות המורכב מתושבי השכונה הירוקה, אשר כולם פעילים בועדי ההורים, וועדי השכונה.
תושבים מנוסים ומעורבים מאוד בקהילה על מכלול רבדיה, ודרשנו פגישה מיידית במשרד להגנת הסביבה. פגישה זו כבר נקבעה לזמן הקרוב.
10. הדרישה לפעילות תרבות, חוגים ופנאי לילדים, לנוער, בוגרים וקשישים הולכת וגדלה:
א. אילו פעילויות לדעתך העיריה צריכה לממן/לסבסד?
ב. כיצד העיריה יכולה לפעול להוזלת העלויות עבור התושבים?
ג. בשכונה 80 אין כלל מועדונים או מבני ציבור קבועים ויעודיים המשמשים לפעילויות פנאי. מה עמדתך בנושא?
בראש ובראשונה העיריה צריכה לאפשר קיום של פעילויות על ידי הקצאת מבנים לשם כך. אולמות ספורט, מועדוני נוער ומועדון לגיל 60+, מרכז קהילתי. מגוון הפעילויות הוא עצום ולא כולם מחייב מימון עירוני רב. בראש ובראשונה תפקידה של העיריה הוא להקצות מתקנים בהם ניתן לקיים פעילויות. כך, וביחד עם מרכז קהילתי ותושבים איכפתיים כבר ינתן מענה הולם לצרכים המגוונים של תושבי השכונה.
כיום, למעט אולם ספורט ע"ש אינשטיין ואולמות הספורט בבית הספר רחל המשוררת ולאה גולדברג אין די מתקנים. הדבר יפתר עם בניית חטיבת הביניים החדשה ולצידה מתקני ספורט נוספים. כמו כן, אין בשכונה מועדוני נוער ומועדון למבוגרים, כפי שישנם בשכונות אחרות בעיר.
יחד עם המתקנים, יבואו חוגים נוספים ופעילויות כגון שלוחה של הקונסרבטוריון העירוני וחוגי העשרה נוספים.
כפר סבא תהיה עיר שנעים לגדול בה ונעים להתבגר בה.
Comments