מענה לשאלון ועד השכונה הירוקה - מירית שקד
- ועד השכונה הירוקה
- 4 באוק׳ 2018
- זמן קריאה 7 דקות
להלן התשובות של מירית שקד לשאלון ועד השכונה הירוקה. את התשובות של יתר המתמודדים אפשר למצוא כאן.

1. מהי עמדתך לגבי מתווה החינוך בעיר שהציג אגף החינוך? מהם הנושאים המקובלים עליך ומה מחייב בדיקה נוספת? איך תפעל/י לשיפור מערכת החינוך בעיר על כל רבדיה ומהם סדרי העדיפויות שעליהם תשים דגש במידה ותבחר/י ?
חינוך ילדינו הוא תחום ליבה עבורי .
מתווה החינוך שהציג אגף החינוך מבורך באופן עקרוני ,מאחר והוא מציג חדשנות ופתיחות לשיטות חינוך מגוונות ומתקדמות, דבר שלא היה עד כה. נאלצתי להוביל את הקמת בית הספר "רמות" בהוד השרון , מכיוון שמדיניות החינוך בכפר סבא שמרנית ולא אפשרה פתיחות לבתי ספר עם שיטות חינוך מגוונות ופלורליסטיות כדוגמת "רמות / "מונטסורי,/ אתרופוסופי וכד' . התוכנית בכללותה תצטרך לעבור בדיקה נוספת מאחר והיא לא שותפה עם הנהגת ההורים בעיר. שיתוף הציבור שנעשה במסגרת "השולחנות העגולים", לא היה מספק .כראשת עיר אפעל לשיתוף ציבור בכל אזור ושכונה, בנושאים אשר להם השפעה ניכרת על חיי התושבים , כמו חינוך ,תכנון ובניה .
הבעיה הקשה ביותר בעיר כיום לדעתי היא בעיית הצפיפות בכיתות, מדובר בבעיה מוכרת, אך אינה מטופלת כראוי. צפיפות בכיתות משפיעה באופן ישיר על היחס האישי לכל תלמיד ותלמידה, כך הופכים ילדים מסוימים לשקופים במערכת ואינם ממצים את הפוטנציאל הגלום בהם. הפתרון לבעיה הוא הקטנת כמות התלמידים בכל כיתה ,כאשר הקמנו לפני כחמש שנים את בית הספר "רמות , "המשלב בין דתיים לחילוניים, טבעתי את המונח שהפך לעובדה בשטח – כיתות קטנות שווה הישגים גדולים. את ההישג שהשגנו שם ,אשיג גם פה בעירנו כפ"ס .
ארבעה נושאים הם ליבת התפיסה החינוכית שלי ובהם אטפל מיד עם כניסתי ללשכת ראש העיר:
יום הלימודים הארוך .
הכנסת תכני העשרה כבר בכיתות הנמוכות, אנגלית, פיזיקה, שחמט, אומנות, מוסיקה ועוד.
צמצום מספר התלמידים לעד 27 תלמידים בכל כיתה, וכך לאפשר לצוות החינוכי יחס אישי לכל תלמיד ותלמידה.
נדאג שבמוסדות החינוך תינתן לילדינו תזונה בריאה של מזון טרי ואיכותי, לא מתועש ותוך הפחתה של מוצרים מהחי ואוכל מעובד.
2. האם את/ה סבורה שיש להשאיר את תחום הגנים פרטיים (ילדים עד גיל 3) ללא פיקוח של העירייה? אם יש בדעתך להחיל פיקוח נשמח לדעת מה התוכניות
לדעתי יש להפעיל פיקוח העירייה והמדינה על תחום הגנים הפרטיים. יש לגייס לכך משאבים ולהוביל מאבק לאומי על מנת שמשרד החינוך והעיריות יקחו אחריות על חינוכם ורווחתם של ילדנו, ברגע שהם נקלטים במערכת הגנים )גיל 3 חודשים ומעלה(. בכוונתי לגייס את הנסיון הרב שלי בתחום קידום החקיקה בכנסת ובקרב קובעי מדיניות לטובת הנושא, כמו כן, לרתום את פורום 15 הערים הגדולות בישראל על מנת להוביל את שינוי משמעותי זה עבור ילדנו .
3. מהי עמדתך לגבי מתווה הצהרונים לגיל הרך , שעות הפעילות והרכב הצוות? איך תפעל לשיפור המצב הקיים כיום כדי שההורים לילדים בגיל הרך יוכלו לסמוך על המערכת? אנא התייחס בתשובתך גם לצהרוני החינוך המיוחד
אין ספק שה"פיילוט" הוא שגיאה ונעשה בלי שיתוף ציבור ותוך התעלמות מצרכי הילדים ורצון התושבים. כאשר אבחר אקיים סדרת מפגשים עם הנהגת ההורים והצוות המקצועי ויחד נוביל את מתווה הצהרונים, כולל צהרוני החינוך המיוחד, כאשר טובת ילדנו תעמוד בראש סדר העדיפויות.
על מנת להעניק את החינוך הטוב והאיכותי ביותר עבור ילדנו, בכוונתי לחזק את אזורי התעסוקה ולהפוך אותם מסיווג מזהמים)2(, מה שקיים כיום לפי תוכנית המתאר של העיר, לסיווג נקיים)1( . כראשת עיר , אשתמש בנסיוני העשיר במיתוג ושיווק, בין היתר של ערים ,על מנת למשוך לעירנו חברות היי טק ומשרדים ,ע"י כך להגדיל את הכנסות העירייה מארנונה מעסקים ולהשקיע אותן לטובת חינוך ילדנו .
4. מהי עמדתך בנוגע לשיטת האינטגרציה של תלמידים בחטיבות הביניים ? ו\האם יש לך העדפה בין החלופה של ריכוז החטיבות במרכז העיר לעומת ביזורם בשכונות השונות ללא קשר לנושא האינטגרציה?
סוגיית האינטגרציה היא סוגייה מורכבת, חשוב לגשת אליה בפתיחות מחשבתית ובגישה פרגמטית וחדשנית. אין כאן תשובה נכונה ולא נכונה, נדרשת יצירתיות ומחשבה חופשית ותעוזה על מנת לייצר פורמט חדש כפי, שאינו בעד או נגד האינטגרציה אלא כזה שיודע לבחון היכן האינטגרציה נדרשת והיכן לא, היכן ראוי לממש אותה והיכן לא, וכל זאת בראי טובת הילד בשקיפות ובשיתוף מלא של הנהגות ההורים ובתי הספר .
5. תושבי כפר סבא בכלל והשכונות הירוקות בפרט אוהבים חיות מחמד בשכונות הירוקות בלבד למאות משפחות יש חיות מחמד. גינות כלבים ומרחבים לשחרור כלבים במרחק הליכה קצר מהבית הוא הכרח בדומה לצורך בגני שעשועים לילדים בקרבת הבית, קיים מחסור בגינות כלבים ברחבי העיר, הגינות קטנות מדי ולא מאפשרות לכלבים לרוץ ולפרוק מתחים והתכנון שלהן לוקה בחסר. לאחרונה נודע כי תקציב עיקור וסירוס חתולים גם הוא קוצץ דבר שעשוי לגרום לעליה בכמות חתולי הרחוב. נשמח לשמוע מה עמדתך בנושא?
כפר סבא תחת הנהגתי תחזור להיות עיר ירוקה, ותהיה עיר ידידותית לחיות, נשמור על המירקם הרגיש והחיוני שבין בני האדם לחיות בעיר, בין אם חיות בית ובין חיות בר. נוסיף גינות כלבים כיוון שהקיימות כבר לא עונות על צרכי השכונות וכמות חיות המחמד בהן .
נשפר את הגינות הקיימות ונבנה גינות חדשות עם שערים כפולים או נעילת מסדרון, צמחיה מתאימה, ביטון למניעת חפירות ומניעת בריחות בהיקף ומנגד תכנון נכון של איזור בו תתאפשר חפירה ומתקנים שעומדים בתקן אג'יליטי אך גם מאפשרים ריצה חופשית לפריקת אנרגיה. ישנם איזורים בשכונות בהם ניתן לבנות גינות גדולות ורחבות יותר שישתלבו בשטח הפתוח ויוסיפו לו. נאיר את הגינות בתאורה נעימה כדי שיהיו זמינות ומזמינות )ובטיחותיות( גם בשעת ערב .נעודד אימוץ של כלבים וחתולים ללא בית.
נפעל לעיקור וסירוס חיות רחוב ,ולחיסונים של חיות הבית והבר מפני כלבת. נשתף פעולה עם מאכילי החתולים תוך הסדרה של סוגי המזון המותרים והמיקומים בהתאם לחוק ותוך התחשבות בתושבים ונשמור איתם על קשר על מנת ליעל את כל תהליכי הלכידה וההחזרה לאחר הסירוס והעיקור. יעול התהליך המסורבל יאפשר לנו שמירה על עלות נמוכה לצד הגדלת השירות.
6. בשכונות הירוקות תוכנן תקן של 1.5 מקומות חניה ליח"ד אשר אינו תואם את כמות הגדולה של המכוניות ,אורחים אשר מגיעים לפארק ומסחר בשכונה . מאידך רמת השירות של התחבורה הציבורית בשכונה אינה מאפשרת להסתמך עליה גם מבחינת תדירות, קווי לילה, פעילות בשבת וחיבור למרכז במינימום תחלופה, חיבור לשבילי אופניים עם מרכז העיר. במצב שנוצר קיימת בעיית חניה קבועה שתלך ותחריף ככל שכמות בני הנוער בשכונה תגדל.
א. איך לדעתך אפשר לייעל את התחבורה הציבורית ואת הנגישות של השכונות המרוחקות והחדשות כגון השכונה הירוקה ושכונת האוניברסיטה מבלי להגדיל את העומסים בכבישים הפנימיים של השכונות?
ב. אילו פיתרונות מיידים אתה מציע להגדלת מקומות החניה לתושבי השכונה?
7. מה בכוונתך לעשות עם עומסי התנועה ביציאות ובכניסות לשכונה בשעות השיא ? ומה עמדתך בנוגע להוספת יציאות לעיר כגון התחברות לכביש הרוחב הצפוני 541?
תשובה לשאלות 6+7:
הפתרון הוא קודם כל לא להעמיס על התשתיות הקיימות עם בנייה נוספת. לפני שרצים ובונים ,יש לתכנן תשתיות הולמות, אשר ישמרו על איכות חיי התושבים .
במסגרת המאבק בתוכנית המתאר כ"ס 2035 והקמת מטה המאבק לבינוי שפוי , שהובלתי יחד עם תושבים רבים ואכפתיים בכפ"ס ובארץ כולה, עצרנו תוכניות בנייה מטורפות בהרצליה ,באופקים, בלוד, בקריית אונו, בפתח תקווה ובכפר סבא בגלל המחסור בתשתיות ראויות ומענה לחיזוק התעסוקה והכלכלה בעיר. במסגרת תוכנית המתאר של כ"ס 2035, החל משנה הבאה ועד 2035 יתווספו עוד כ50,000 תושבים לעיר . היכן יכנסו כל התושבים הללו ללא תשתיות ראיות? אם לא נפעל לשינוי התוכנית ולתשתיות ראויות נעמוד כל היום בפקקים. זו אחת הסיבות העיקריות שהחלטתי להתמודד לראשות העיר. על מנת להוביל את השינוי מתוך המערכת וכראש עיר אפעל לתכנן תוכנית שפויה יותר , הרואה את התושבים בראש סדר העדיפויות ולא בעלי אינטרס .
הפחתת העומסים תעשה ע"י פיתוח התחבורה הציבורית וגיוס משאבים ממשרד התחבורה לכך , פיתוח רשת שבילי אופניים ושבילים להולכי רגל בכל העיר. השימוש ברכב דו גלגלי הולך וגדל )אופניים , לרבות החשמליים , הקורקינט וכד'(. כיום רוכבי האופניים נדרסים בכביש ע"י
המכוניות או פוגעים בהולכי הרגל במדרכות. אי לכך , אין מנוס מלהקצות נתיב נפרד לדו גלגליים .
באשר לתחבורה הציבורית: בכוונתי להוביל יחד עם פורום ה15 ומשרד התחבורה רשת של תחבורה ציבורית משותפת לכל השרון , כולל תל אביב. כך שתדירות התחבורה הציבורית תהיה גבוהה יותר ומהירה יותר .
יציאות וכניסות לעיר רק יעמיסו עוד יותר על הפקקים. כבר נוכחנו לראות גם בכביש ת"א- ירושלים, בכביש 531, שיותר מחלפים, יותר נתיבים לא פותרים את הפקקים, נהפכו. אין מנוס אלא להתקדם במהירות לעבר תחבורה ציבורית מפותחת כמו באירופה וניו יורק ואלה תהליכים שאני כבר היום דוחפת ברמה האזורית והארצית במסגרת מטה המאבק לבינוי שפוי, אשר בזכות פעילותי ופעילות חברי זכינו להיכלל ב100 האנשים המשפיעים בישראל של עיתון כלכליסט לשנת 2018 וכן נכללתי בין 100 האנשים המשפיעים בישראל של מגזין דה-מרקר לשנת 2017.
מוזמנים ללמוד עוד באתר האינטרנט שלנו www.mirit4u.co.il
8. מהי עמדתך בנוגע לשמירה על ערכי הטבע, המורשת ובמיוחד על האילנות בכפר סבא? נא התייחסותך לשמירה על גן מנשה הנמצא בשכונה הירוקה ואכיפת ההסכם עם הבעלים לשמירה על הגן ופתיחתו לציבור כל ימות השבוע. האם תחת ניהולך תכניס נהלים ושיטות אכיפה אשר יגנו על האילנות ואתרים לשימור מפני בעלי אינטרסים?
נפעל לצמצום הכריתה לצורך פיתוח על מנת לשמור על העצים הקיימים ונוסיף עצים מתוך ראיה מקיימת ותכנון אורבני חכם. נפעל במרץ למנוע כריתה בלתי חוקית ובלתי מאושרת של עצים ולמילוי כל הגומות הריקות מעצים בכל רחבי העיר .בין הפתרונות הפשוטים לטובת התושבים ,נטיעת עצים שיצלו על תחנות האוטובוס, על התלמידים בחצר ועל הפעוטות בגני המשחקים. גן הברון מנשה היה בעבר גאוות העיר ואוסף מפואר של מינים שונים מכל העולם. יש לפעול בשיתוף פעולה עם הבעלים על מנת לקיים את ההסכם שנחתם עימם לפתיחת הגן לציבור מצד אחד ולשיקומו מצד שני. בעיר מומחים רבים לבוטניקה, גינון ותכנון מרחבים פתוחים שאפשר להיעזר בהם וגם מומחים ממקומות אחרים בארץ הביעו נכונות לסייע, לתרום ולשקם את הגן כדי שיחזור להיות פנינה של טבע עירוני, בוטניקה וצפרות. יש לאפשר לתושבים להנות ממנו- ההסכם שנחתם חייב להיות מיושם.
9. כיצד תפעל/י לשמירה על איכות הסביבה ומפגעי זיהום אוויר וריח הנפלטים ממפעלים מזהמים כגון מפעל בראון הצמודים לשכונות מגורים ?
כמי שעמדה בחוד החנית של המאבק בזיהומים בכפר סבא במהלך השנה וחצי האחרונות אתחייב חד משמעית להשקיע את כל מרצי כדי לודא שהעיר תהיה נקיה מזיהומים ,מפעלים וארובות. אין מקום להפעיל מתחמי תעשיה מזהמים במרחק הליכה מבתי התושבים, בתי הספר וגני הילדים. אפעל בכל כוחותי כדי לודא שהמפעלים בראון וקניאל מפסיקים כל פעילות מזהמת בעיר שלנו, כמו הפיכת כל אזורי התעסוקה בעיר לנקיים, לרבות אזורי התעסוקה במזרח העיר (כ"ס 50, אזור תעשייה מול בית הספר רמז ) ומתחם בית החולים מאיר .
10. הדרישה לפעילות תרבות, חוגים ופנאי לילדים, לנוער, בוגרים וקשישים הולכת וגדלה:
א. אילו פעילויות לדעתך העיריה צריכה לממן/לסבסד?
ב. כיצד העיריה יכולה לפעול להוזלת העלויות עבור התושבים?
ג. בשכונה 80 אין כלל מועדונים או מבני ציבור קבועים ויעודיים המשמשים לפעילויות פנאי. מה עמדתך בנושא?
היחידים שיוכלו לתת תשובה מושכלת באשר לטיב הפעילויות הדרושות הם תושבי השכונה הירוקה עצמם. שיתוף ציבור זו לא רק סיסמא- זו התחייבות לזמן את התושבים, לשמוע מה הצרכים, לבצע הערכה מה מבוקש ורצוי ולהפעיל פעילויות בהתאם ובמחיר הוגן.
מפעל הפיס כבר הביע נכונות לשתף פעולה עם עירית כפר סבא בנוגע לבנית מבני ציבור בשכונה בתקופת ראש העיר הקודם אך הנושא לא התקדם. במהלך כהונתי אדאג להעלות את הנושא לראש סדר העדיפויות, לחדש את הקשר בנושא ולקדם בניית מבני ציבור שהולמים את כמות האוכלוסיה ההולכת וגדלה בשכונה. אפעל לקמת מבנה לתנועות הנוער ולמועדון גימלאים בשכונה .
Comentarios